Over mij

Klaske Postma

Biobased Product Designer

klaske@regenerationdesign.nl

+31 6 41341763

Mijn naam is Klaske Postma. Product Designer in hart en nieren, gepassioneerd, creatief en geïnspireerd door de natuur. Praktisch ingesteld en erg geïnteresseerd in de wetenschap. Na mijn HBO opleiding Industrieel Product Ontwerpen (2007) ben ik op mijn 22e gaan werken als product developer waarbij ik tijdens mijn carrière een breed scala aan consumentenproducten en innovaties heb ontwikkeld.

Met veel enthousiasme en energie ben ik in 2018 begonnen aan de reis die Regeneration heet. Als ontwerper ben ik me ervan bewust dat we naast duurzame producten ook duurzame systemen kunnen ontwerpen; Systems Thinking. Designers bezitten verbeeldingskracht en we kunnen dit in positieve zin overbrengen door de verbeelding tastbaar te maken. We maken de wetenschap concreet.

De afgelopen twee jaar heb ik gebouwd aan een sterk netwerk binnen de biobased en circulaire economie. Ik werk binnen netwerkorganisaties samen met mensen die mij aanvullen, waaronder materiaalkundigen en mensen met commerciële ervaring. In mei 2018 heb ik Regeneration Design opgericht: de link tussen circulaire grondstoffen, natuur, wetenschap/technologie, consument/samenleving. Gepassioneerd door biomaterialen & Bio Design: de natuur kan ons veilige en gezonde grondstoffen geven. Het ontdekken en realiseren van de mogelijkheden en toepassingen van biomaterialen staan centraal.