Diensten

Lokale overheden

Circulair terreinbeheer is onderdeel – en een icoonproject – van het uitvoeringsprogramma Circulaire Economie 2019 – 2023. Dat betekent dat ook lokale overheden en overheidsinstanties de opgaaf hebben om hoogwaardige bestemmingen te vinden voor bijvoorbeeld bermgras, waterplanten, rietafval, snoeiafval en overige organische (rest)stromen.

De toepassingen voor deze afvalstromen bevinden zich vaak in de (wegen)bouw of als o.a. straatmeubilair. De materialen die met deze afvalstromen worden gemaakt zijn soms ook uitermate geschikt om in te zetten binnen product design, en dan met name als relatie- of kerstgeschenk. Wij kunnen relatiegeschenken maken voor gemeentes en provincies die de opgaaf hebben om circulair in te kopen. Kijk ook op ons label VanHier voor meer informatie.

 

Bedrijven met organische reststromen

Met ketenpartners ontwikkelen we toepassingen voor organisch reststromen, bestaande uit natuurvezels. Deze reststromen bevatten veelal cellulose en kunnen goed worden vermengd met papier en karton. Tezamen met o.a. de papier- en kartonindustrie, de meest circulaire industrie van Nederland, doen we onderzoek naar nieuwe biomaterialen. Ook lang-cyclische toepassingen zoals bouwmaterialen, meubels en woonaccessoires behoren tot de toepassingen omdat we met teveel papier- en kartonafval zitten vanwege de vele pakketjes die in deze tijd worden bezorgd. Het mooie is dat de natuurvezels in de vorm van een relatie- of kerstgeschenk weer bij de betrokken bedrijven terug kunnen komen. U kunt uw relaties een echt ‘conversation piece’ cadeau geven; iets waar uw bedrijf tevens een aandeel in heeft.

 

Retailers en online webshops

Kijk op de website van ons label VanHier

 

Brandowners

Op zoek naar een alternatief biomateriaal? Of op zoek naar biocirculaire producten voor uw assortiment? Neem dan ook contact op. In samenwerking kunnen we vanuit de nieuwste bio(circulaire)materialen een product op maat ontwikkelen.